Kite-pro-line-header

De Kite Pro-line komt eraan

Arbin Safety timmert al sinds 1958 aan de weg om professionele adembeschermingsmiddelen te ontwikkelen en op de markt te brengen. Sinds 2013 leveren wij het volgelaatsmasker genaamd de Kite Standaard en Kite Welding  (ook wel genoemd: Kite ademluchtvizier) In 2021 hopen wij daar de veelgevraagde en langverwachte nieuwe model-lijn aan toe te voegen, de Kite Pro-line. Binnen de Pro-line zullen de volgende drie modellen verschijnen:  de Kite Vision (verbeterde versie van de Kite Standaard), de Kite Multi-Vision (verbeterde versie van de Kite Welding) en de Kite Heavy Duty (verbeterde versie van de Kite EPR).

Wat zijn de verschillen tussen de huidige Kites

en de Kites van de Pro-line?

De ontwikkeling van de Kite Pro-line is een jarenlang proces  vol van bedenken, luisteren naar gebruikers, ontwikkelen, testen en her-ontwikkelen. Er werd kritisch gekeken naar de huidige lijn Kites, vele gesprekken gevoerd met trouwe klanten en ervaringen van verkoopgesprekken en demo’s werden meegenomen naar de tekentafel. In de nieuwe lijn zijn daardoor een aantal sterke verbeteringen opgenomen die het verschil gaan maken voor vele gebruikers.

KITE-Vision-zijkant

De belangrijkste verbetering in de Pro-line is de vernieuwde motorunit die aan het vizier is gemonteerd. Een belangrijk punt van kritiek op de huidige Kite is dat hij soms wat belastend kan zijn voor de nek, zeker als je veel voorover moet bukken tijdens de werkzaamheden.

Bij de vernieuwde motorunit is ervoor gekozen om de gehele constructie te verlengen, waardoor het gewicht van de accu, motor en filter meer naar achteren is verplaatst. Door deze gewichtsverdeling is de ergonomie van de Kite sterk verbeterd, waardoor het veel comfortabeler wordt om langer veilig te werken. De gewichtsverdeling van de Kite Vision is zelfs zó goed dat je deze Kite letterlijk kan laten balanceren op één vinger! Daarnaast is de filter meer in verticale stand geplaatst, hierdoor valt er minder stof in de filter wat de gebruiksduur van de filter ten goede zal komen.

Verder zijn er nog meer zaken verbeterd. Bij de Kite Vision is gekozen voor een nieuw vizier, wat resulteert in een nog groter en glashelder zichtveld zonder optische vertekening.

Bij de Kite Multi-vision is gekozen voor een laskap met automatisch kleurend glas én sterkteregelaar. Door deze functies kan de lasser gemakkelijk afwisselen tussen lassen, slijpen en inspectie van het laswerk  zonder de kap af hoeven te zetten of op te klappen.  In tegenstelling tot de huidige Kite Opti (o.a. slijpwerkzaamheden) en de Kite Welding (lassen) is de Kite Multi-vision wél opklapbaar, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt. Als laatste verschijnt de Kite Heavy Duty, deze biedt de gebruiker maximale bescherming doordat het hele hoofd en schouders zijn bedekt   Dit model is uiterst geschikt voor werkzaamheden in zwaar vervuilde omgevingen met gevaarlijke stoffen.

KITE-Multivision-opgeklapt

Wat is de huidige status van de Pro-line?

Een nieuw product op de markt brengen kost veel tijd en energie, zeker als het gaat om persoonlijke adembeschermingsmiddelen. Ten tijde van het schrijven van dit nieuwsbericht (januari 2021) kunnen wij met trots mededelen dat het proces van ontwerpen en ontwikkelen zo goed als klaar is. Momenteel worden de keuringen in gang gezet bij één van de Europese keuringsinstanties, aangezien wij de Kite alleen mogen leveren met de juiste certificaten en veiligheidscontroles.

Tijdens een dergelijk keuringsproces wordt de Kite aan allerlei tests en extreme situaties blootgesteld. Zo gaat het keuringsstation bijvoorbeeld de Kite blootstellen aan brandtests, de vizieren testen op impactweerstand, de ademtoevoer voorzien van verschillende gassen en stoffen om de filters te testen en nog veel meer. Het is een proces dat vaak maanden duurt omdat er vele verschillende tests zijn en er met zekerheid gezegd moet kunnen worden dat dit een veilig product is. Je moet er per slot van rekening veilig kunnen werken in verschillende schadelijke omgevingen en situaties. Wij verwachten in juli 2021 de eerste Kites van de Pro-line te kunnen leveren!

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen

en profiteer mee van kortingsacties

Wil je graag op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van de Pro-line én niets missen van onze kortingsacties? Schrijf je dan nu in via onze nieuwsbrief en wij zullen je via de mail op de hoogte houden. Bij ons hoef je je geen zorgen te maken dat je een volle inbox krijgt, wij sturen gemiddeld slechts een paar keer per jaar een nieuwsbrief. Daarnaast hebben wij regelmatig kortingsacties op producten die wij promoten via onze nieuwsbrief en social media kanalen.