0 items

FAQ – veelgestelde vragen

Hoe kan ik bestellen?

Bestellen kan via de webshop van Arbin Safety of via één van de dealers. Benieuwd of er een dealer is binnen uw branche/regio? Kijk dan op ons dealeroverzicht.

Hoe kan ik de KITE schoonmaken?

De KITE kan worden schoongemaakt met een vochtige doek met een milde zeep of een alcoholhoudende spray. Als u perslucht gebruikt adviseren wij u om niet in het binnenwerk te spuiten en zeker niet de filter uit te spuiten of nat te maken. Het filtermateriaal is zeer gevoelig en de kleinste beschadiging zorgt voor lekkages waarbij de filterwerking direct verloren gaat. Tevens vervuilt hierdoor het binnenwerk van de KITE waardoor de motorsensor niet meer werkt.

Hoe lang gaat een P3 filter mee?

Dat is sterk afhankelijk van de vervuilingsgraad van de omgeving en het aantal gebruiksuren per dag. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld hout gaat schuren in een slecht geventileerde ruimte zal de filter eerder vol zitten dan wanneer de gebruiker in de buitenlucht hout schuurt. In de meeste gevallen kan worden gesteld dat de filter wekenlang meegaat, vaak nog veel langer.

Hoe maak je de gelaatsafdichting schoon?

Ook hier kan gewerkt worden met een vochtige doek met milde zeep, perslucht of een alcoholhoudende spray. Daarnaast kan de gelaatsafdichting gedemonteerd en gewassen worden op een lage temperatuur (niet in de wasmachine). Belangrijk is dat, wanneer de gelaatsafdichting wordt gereinigd met vocht, dat de gebruiker deze dan eerst goed laat drogen alvorens deze weer te gaan gebruiken. Indien het elastiek niet meer aandrukt op het gezicht dient u de deze te vervangen.

In geval van een medische toepassing: is de patiënt ook beschermd?

De uitgeademde lucht van de gebruiker van de KITE wordt vermengd met schone en gefilterde lucht, en zal de KITE verlaten via de elastieken gelaatsafdichting. Hiermee wordt voorkomen dat de patiënt deze lucht rechtstreeks inademt. Indien de gebruiker van de KITE met de patiënt spreekt wordt eveneens voorkomen dat er druppeltjes rechtstreeks naar de patiënt worden gevoerd.

Maakt de KITE veel geluid?

De KITE is voorzien van een kleine motorunit die ervoor zorgt dat de lucht door het filter wordt gezogen en in het masker wordt geblazen. Hierdoor is er een zoemend geluid hoorbaar wanneer de KITE actief is. Dit geluid wordt vaak al snel overstemd door de werkzaamheden van de gebruiker en levert in de meeste gevallen weinig tot geen irritatie op.

Waarom staat er geen P3 op het filter?

De filter van de KITE heeft een P3 classificatie waardoor de hoogst mogelijke bescherming wordt geboden. Helaas is het zo dat de norm EN EN12941, die geldt voor het type beschermingsmiddelen waaronder ook KITE, verbiedt om P3 aan te duiden op het filter.

Wat is de levertijd ?

De producten van uw keuze worden in principe binnen 5 werkdagen na bestelling verstuurd. Indien er een grote bestelling is van verschillende producten kan de levertijd oplopen tot 10 werkdagen. Bij vragen over de huidige levertijd kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wat is de prijs?

De prijs varieert per type KITE. De laagste prijs betaalt u voor de KITE Standaard (€557,85 exclusief BTW), Voor een overzicht van alle prijzen verwijzen wij u naar onze webshop.

Wat is het gewicht?

Het gewicht verschilt per KITE. Hieronder is een overzicht van de gewichten per KITE:

  • Kite Standaard: 900 gram
  • KITE Opti: 990 gram
  • KITE Welding: 990 gram
  • KITE EPR: 1080 gram

Wat is het verschil tussen de KITE Standaard en de KITE Opti?

De KITE Standaard heeft vrij veel algemene toepassingen zoals houtbewerking, agrarische werkzaamheden en dierhouderij, bouwwerkzaamheden enzovoorts. De KITE Opti is gemaakt voor de zwaardere werkzaamheden in de meer vervuilde omgevingen, zoals bijvoorbeeld slijpwerkzaamheden. Daarnaast beschikt de KITE Opti over een ander vizier waardoor sommige gebruikers deze prettiger vinden in gebruik (in sommige werkomgevingen minder reflecties van licht).

Welke gehoorbescherming moet ik gebruiken?

Indien het niveau van het omgevingsgeluid te hoog is kan de KITE kan worden gebruikt in combinatie met losse gehoorkappen (bij voorkeur met de beugel aan de achterzijde), wegwerpdopjes in het oor of Otoplastieken)

Zijn er meerdere kleuren te verkrijgen?

De KITE kleuren zijn blauw-grijs voor de Standaard en zwart-grijs voor de Opti en Welding.
Het is niet mogelijk de KITE in een andere kleur te leveren.

1
0