Toegegeven, bij de ontwikkeling van ons product stonden we niet stil bij de huidige situatie waarin de wereld terecht is gekomen.  Het KITE Luchtmasker blijkt echter een uitkomst te zijn ter voorkoming van een besmetting door het Coronavirus Natuurlijk kunt u wegwerpmaskertjes gebruiken om uzelf te beschermen tegen het Coronavirus, maar in de meeste gevallen sluiten deze slecht aan op het gezicht waardoor de werking minimaal is. Daarnaast zijn ze erg benauwd, zeker als u ook nog een inspanning moet verrichten. En last but not least dient u deze elke dag te verwisselen waarbij u ook nog het risico loopt dat de handen besmet raken. Kortom dit type masker biedt weinig bescherming en is erg oncomfortabel. Daar heeft u met het KITE-P3-masker geen last van. Dit type masker is een zogenaamd motorondersteund ademluchtvizier, dat de drager continu voorziet van gefilterde lucht. Met virussen en deeltjes vervuilde lucht wordt in het filter aan de bovenzijde van het vizier gefilterd door een fijnstoffilter, ook wel P3-filter of HEPA-filter genoemd.

Het KITE masker is te gebruiken door medewerkers op intensive care, verpleegkundigen, medisch specialisten, huisartsen, werknemers in de zorg, hulpdiensten.

Voor algemene toepassingen adviseren wij de Kite Standaard, voor toepassingen waarbij maximale optische zuiverheid van belang is (bv tandartsen) adviseren wij de Kite Opti.

Kite anti coronaEen P3 filter is overigens een klasse hoger dan de minimaal geadviseerde FFP2 klasse tegen Corona, een beter filter dan P3 bestaat niet. De schone lucht wordt vervolgens verder getransporteerd door een luchtkanaal aan de bovenzijde van het vizier en via een opening bij het voorhoofd tegen de binnenzijde van het vizier naar beneden geblazen. Daarmee heb je dus permanent schone lucht, koeling én venitlatie. Het vizier kan aan de binnenzijde ook niet beslaan. En daarnaast zijn je ogen en de rest van je gezicht ook nog eens beschermd.

  • Veel betere bescherming dan mondkapjes door overdruk met behulp van een motor
  • Geen benauwd gevoel, wél schone lucht, koeling en ventilatie
  • Door het vizier zijn ook de ogen beschermd
  • Filter gaat veel langer mee dan een mondkapje, per saldo goedkoper 
  • Zeer geschikt voor de zorgprofessional
  • Zeer comfortabel en geschikt voor langdurig gebruik
  • Ontwikkeld en geproduceerd in Nederland

Duurder, maar veel langere levensduur

Kortom, een perfecte oplossing met een maximale bescherming in combinatie met een bijzonder hoog draagcomfort. De oplaadbare batterij zorgt voor een gebruikstijd van plusminus10 uur, en de ingebouwde electronica waarschuwt de gebruiker voor een verstopt filter of een te lage batterijspanning. Het filter gaat in de meeste omstandigheden wekenlang mee, vaak nog langer. Dus de eerste aanschaf is welliswaar duurder dan een wegwerpmasker, maar uiteindelijk verdien je het gemakkelijk weer terug.

De KITE maskers zijn ontwikkeld door Arbin Safety Products in Eindhoven en worden daar ook geassembleerd; het is een geheel Nederlandse vinding waar we trots op zijn. Wilt u de Kite uitproberen, of wilt u advies? bel of mail even met Margaret, 06-46344042 .

Ja! Dat kan, want de KITE-Luchtkap is bij uitstek geschikt voor het werken onder deze omstandigheden. KITE is een motor-ondersteund ademlucht-vizier waarbij de motor, batterij en filter zijn geïntegreerd in het masker. Er is dus géén unit op de rug nodig! De KITE levert gefilterde lucht die door de lichte overdruk in het vizier zorgt voor een comfortabele en veilige bescherming van de luchtwegen, ventilatie, warmteafvoer en bovendien bescherming van ogen en gezicht tegen stof en rondvliegende deeltjes biedt.

Twijfel? Neem contact met ons op. Zeker weten? Bestel nu

We verwachten een run op de KITE-luchtkap. Juist in de warme zomermaanden zal de processierupsbestrijding met de KITE minder belastend zijn voor de medewerwerkers. Neem daarom snel contact met ons op. De deuren van de webshop staan altijd open en na uw bestelling leveren wij snel!