In de afgelopen maanden is de wereld en onze maatschappij in hoog tempo veranderd. We werken veelal thuis, kijken naar nieuwe mogelijkheden en zijn druk bezig om het fysieke contact met andere mensen te beperken voor zover mogelijk.

Wat heeft Arbin de afgelopen maanden gedaan?

Wij bij Arbin hebben ook zeker niet stil gezeten! Ons product, de KITE, is toepasbaar in vele branches en situaties zoals de professionele agrarische- en bouwsector maar ook voor de handige doe-het-zelver. Tijdens de Covid-19 uitbraak kwamen wij er al vrij snel achter dat er nog veel meer branches zijn waarbij onze KITE van toegevoegde waarde kan zijn!

Zo zijn wij onder andere ontdekt door tandartsen, tandtechnici en mondhygiënisten in zowel Nederland als België en heeft onze KITE ervoor gezorgd dat zij veilig hun werk konden voortzetten en dat ook de patiënten beschermd zijn.

U kunt zich natuurlijk voorstellen dat deze beroepsgroep een verhoogd risico loopt op infectie dan wel verspreiding van het Covid-19 virus. Tijdens werkzaamheden is er direct contact met de patiënt, komen er allerlei vochtige substanties vrij en heeft de patiënt continu zijn of haar mond open voor ademhaling.

Hierdoor is de verspreiding via onder andere aerosolen een groot gevaar voor de tandarts, tandtechnici of mondhygiënist.

Adembescherming tandartsen Covi19 en corona

Beschermt de KITE ook tegen aerosolen?

Zeer zeker! De KITE is voorzien van een filter met een P3 classificering, met een filter efficiency van 99,978%. Door deze zeer hoge efficiency worden behalve vaste deeltjes ook aerosolen met virussen en bacteriën afgevangen. Hierdoor wordt de gebruiker van de KITE dus beschermd tegen besmetting van ziektes en wordt de kans op luchtweginfectie geminimaliseerd.

Bescherming tegen aerosolen

Verdere ontdekking van nieuwe branches en toepassingen

Naast onze intrede in de wereld van tandarts, tandtechnici en mondhygiënisten is de KITE in nog meer branches ontdekt, waaronder de uitvaartbranche. Door het plotselinge tekort aan deugdelijke adembescherming in combinatie met de enorme druk op de uitvaartbranche moest er gezocht worden naar nieuwe oplossingen. De medewerkers die werkzaam zijn in de crematoria en mortuaria lopen tijdens een dergelijke uitbraak een verhoogd risico via de geïnfecteerde overledenen. Mede dankzij de KITE konden vele medewerkers hun werkzaamheden voortzetten en de nabestaanden en overledenen een waardig afscheid bieden.

Enkele voordelen van de KITE

  • Perfecte pasvorm op het hoofd en rondom het gezicht, ook bij bril en baarddragers
  • Gemakkelijk in gebruik: een gewicht van slecht 930 gram en het vizier is opklapbaar
  • Biedt zowel bescherming (P3-filter met 99,978% efficiency) als comfort (ventilatie door middel van gekoelde lucht en warmteafvoer).
  • Beschermt niet alleen uw mond en longen maar ook uw ogen en gezicht
  • Geen (zware) unit op de rug nodig, wat bij het overgrote deel van de volgelaatsmaskers wel nodig is
Ademhalingsbescerming uitvaartbranche

Twijfel? Neem contact met ons op. Zeker weten? Bestel nu

We verwachten een run op de KITE-luchtkap. Juist in de warme zomermaanden zal de processierupsbestrijding met de KITE minder belastend zijn voor de medewerwerkers. Neem daarom snel contact met ons op. De deuren van de webshop staan altijd open en na uw bestelling leveren wij snel!

0