Over Arbin Safety

Alles over onze rijke historie

Gratis Levering bij bestelling boven €100.00

Bekijk onze voorwaarden

Geschiedenis Arbin

Arbin Safety Products kent een rijke historie. Het van oorsprong een familiebedrijf, werd bijna een eeuw geleden opgericht en is uitgegroeid tot een vooruitlopend bedrijf in ademhalingsbeschermingsmiddelen.

Dagelijks wordt er volgens de meest actuele technologieën gewerkt aan verbeteringen en nieuwe technieken. Daarbij staat niet het product, maar juist de gebruiker centraal, evenals betrouwbaarheid, duurzaamheid en service. Vanuit die filosofie ontwikkelt Arbin Safety producten die stuk voor stuk berekend zijn op hun zware taak. Dag in dag uit, want u wilt nu eenmaal op uw uitrusting kunnen vertrouwen. Wat ooit begon met een boterkleurmengsel, resulteerde in bijna 100 jaar ervaring in adembeschermingsmiddelen.

Een boterkleursel

De basis voor Arbin Safety Products werd in 1870 gelegd, toen de apotheker Lodewijk van der Grinten een kleurpoeder ontwikkelde om margarine geel te kleuren. De zaken liepen voorspoedig en in 1890 besloot hij op grote schaal dit zogenaamde boterkleursel te gaan produceren in de door hem opgerichte Chemische fabriek L. van der Grinten.

De eerste ademluchtkap

In dezelfde fabriek ontwikkelde zijn zoon Frans in 1916 een ademluchtkap, om de medewerkers te beschermen tegen de schadelijke stoffen die vrijkwamen bij de productie van het boterkleursel. Deze kregen namelijk, zoals hij het zelf uitdrukte: ‘Zowel aan de handen als in het gezicht de kleur der kanarievogels’. Naast de interne toepassing, werd deze luchtkap vervolgens jarenlang in verschillende varianten ook aan externe bedrijven geleverd.

Een ondernemende familie

Ook Piet, Louis en Karel, de andere drie zonen van de apotheker, bleken ondernemersbloed in zich te hebben. Zij ontwikkelden namelijk een innovatief pigment om papier lichtgevoelig te maken. Deze uitvinding leidde uiteindelijk tot de oprichting van Océ Van der Grinten, een grote fabrikant van kopieerapparatuur.

Verzelfstandiging en uitbreiding

In 1958 werd de productie en verkoop van de luchtkappen verzelfstandigd door de oprichting van Arbin Veiligheid BV. Aan het roer stond de zoon van Karel, Henk van der Grinten. Deze wist het bedrijf een vooraanstaande positie te geven binnen de Benelux. Zijn zoon, eveneens Karel genaamd, nam vervolgens in 1989 het bedrijf over en veranderde de naam in Arbin Personal Protection BV. De productrange werd vooral in deze periode aanzienlijk uitgebreid met veel varianten op het gebied van adembescherming, kleding ter bescherming tegen chemicaliën, gasfilters, straalhelmen en valgordels. Ook nam de export een grote vlucht; de producten werden wereldwijd verkocht. Het bedrijf werd uiteindelijk in 2002 overgenomen door North Safety Products, een Amerikaanse fabrikant van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Arbin anno nu

Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan. In 2014 besloot Karel van der Grinten dan ook om samen met oud-compagnon van Arbin Personal Protection, Jurriaan Suurenbroek, het bedrijf Arbin Safety Products op te richten. Dit met als doel om een lijn innovatieve adembeschermingsmiddelen te ontwikkelen, welke inmiddels zowel nationaal als internationaal gretig aftrek vinden.

Bel ons

+31 (0) 6 46344042

Adres

Hofstraat 145a
5641 TD
Eindhoven
Nederland

Probeer de KITE-luchtkap nu vrijblijvend uit!

Zelf het optimale gemak, comfort en de werking van de KITE-luchtkap ervaren?

Lees de voorwaarden en neem contact op met:
Margaret van den Boer mboer@arbinsafety.nl
06-46344042

Laatste nieuws

Voorkom de duivenmelkerslong met behulp van het KITE P3 luchtmasker

Het blijft een terugkerend onderwerp in verschillende branches. De (lange termijn) gevolgen van het inademen van schadelijke stoffen worden vaak ernstig onderschat, of vaak ontbreekt simpelweg de juiste kennis over het vrijkomen van dergelijke stoffen. In dit artikel...

Ontdekkingen tijdens Covid-19 uitbraak

In de afgelopen maanden is de wereld en onze maatschappij in hoog tempo veranderd. We werken veelal thuis, kijken naar nieuwe mogelijkheden en zijn druk bezig om het fysieke contact met andere mensen te beperken voor zover mogelijk. Wat heeft Arbin de afgelopen...

Invloed van Covid-19 op de speekselklieren

Onlangs werd door het Nederlands Tijdshrift voor Tandheelkunde een artikel besproken waarin de verspreiding van het Covid-19 virus werd aangehaald. Zo blijkt uit diverse onderzoeken dat het Covid-19 virus zich vestigt op en verspreidt via de speekselklieren. De...

Onze luchtkappen ontdekt door tandartsen en de thuiszorg

In deze, voor iedereen zware en moeilijke omstandigheden, zijn we blij dat door onze KITE luchtkappen het werk voor professionals in vele branches door kan blijven gaan. Heel blij zij we met het artikel dat op 2 april 2020 verscheen in het Eindhovens Dagblad. Denk aan...
1
0