Adembescherming in de Agrarische sector

Werkt u in de agrarische sector? Dan zal het probleem van stof (kippenstof etc.) u bekend zijn. Dit is schadelijk voor de gezondheid en goede bescherming is dan ook essentieel. De KITE biedt uitkomst. Deze luchtkap heeft minimaal dezelfde werking als traditionele beschermingsmiddelen, maar biedt meer draagcomfort en gebruiksgemak en is voordeliger in aanschaf en gebruik.

Gezondheidsklachten door stof

Stof op akkerbouw-, tuinbouw-, dierhouderij- en pluimveebedrijven bevat stof bijna altijd schadelijke deeltjes. Het gaat om zeer fijne deeltjes als kwartsstof (afkomstig van zand of klei) en endotoxinen (resten van bacteriën). Ze zitten in vaste droge stof, maar ook in nevel. Deze deeltjes kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Dat begint vaak onschuldig met prikkeling van de luchtwegen, niezen en hoesten. Vervolgens kunnen de klachten ernstiger worden met als mogelijke gevolgen: bronchitis, benauwdheid, astma of een verminderde longcapaciteit. Ook kan endotoxine ontstekingsreacties in de longen veroorzaken.

Adembescherming en stofkap Agrarische sector

Maatregelen ter bescherming tegen stof

Natuurlijk zijn er diverse maatregelen om de uitstoot van (kippen)stof in de uitgaande stallucht te verminderen, zoals bronbestrijding en ventilatie/afscheiding. Deze maatregelen reinigen echter de lucht voordat deze de stal verlaat, en verwijderen niet al het kippenstof in de stal zelf. Het is daarom belangrijk uzelf goed te beschermen.

Stof & gezondheidsrisico’s in de agrarische sector:

melkveehouderij, varkenshouderij, pluimvee-houderij, akkerbouwer, diervoeder-industrie, graanverwerkende industrie en tuinaanleg

Op akkerbouw-, tuinbouw-, dierhouderij- en pluimveebedrijven bevat stof bijna altijd schadelijke deeltjes. Het gaat om zeer fijne deeltjes als kwartsstof (afkomstig van zand of klei) en endotoxinen (resten van bacteriën). Ze zitten in vaste droge stof, maar ook in nevel. Gezondheidsklachten door stof beginnen onschuldig: prikkeling van de luchtwegen, niezen en hoesten. Vervolgens kunnen de klachten ernstiger worden: bronchitis, benauwdheid, astma of een verminderde longcapaciteit. Ook kan endotoxine ontstekingsreacties in de longen veroorzaken. (bron: www.pakstofaan.nl)

Optimale adembescherming tegen fijn- en grofstof en de geur van ammoniak

Voor het gebruik van de KITE-volgelaatsmaskers, slijp- en lashelmen, zijn er diverse filters beschikbaar. Het P3-fijnstoffilter bijvoorbeeld, dat minimaal 99,95% van de deeltjes uit de aangevoerde lucht filtreert. Te voorzien eventueel van een grofstoffilter in combinatie met een voorfilterhouder, dat ervoor zorgt dat de grove deeltjes niet in het fijnstoffilter terecht komen* waarmee de levensduur wordt verlengd. En tot slot ammoniakfilters, voor bescherming tegen de indringende geur van ammoniak.

 

Meest geschikt

Volgelaatsmasker met adembescherming -Kite Pro Vision

782,00 (excl.BTW) | 946,22 (incl.BTW)

Geurfilter voor ammoniak starterset

93,00 (excl.BTW) | 112,53 (incl.BTW)

Grofstof voorfilter starter set

39,00 (excl.BTW) | 47,19 (incl.BTW)

Fijnstof Filter (P3), per 4 stuks

62,00 (excl.BTW) | 75,02 (incl.BTW)