0 items

Veilig werken met (gevaarlijke) stoffen

Jaarlijks sterven er 3000 mensen aan ziektes door de gevolgen van het werken met gevaarlijke stoffen. In de afgelopen jaren is het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid druk bezig geweest met een campagne op te zetten over de bewustwording van veilig werken met (gevaarlijke) stoffen.

Gevaarlijke situaties ontstaan snel

Vaak hebben medewerkers het niet eens door, de kans op het inademen van (gevaarlijke) stoffen is echter groot bij veel bedrijven en arbeidsomstandigheden. Meestal wordt het dragen van de juiste bescherming weggewuifd omdat er bijvoorbeeld een hoge werkdruk is, de handeling maar van korte duur is of omdat de afzuiging toch aan staat. Daarnaast worden niet alle stoffen als gevaarlijk gezien door de meeste mensen, zo kan het inademen van simpel houtstof of veelvoorkomende dieselrook zeer schadelijke gevolgen hebben!

De gevolgen van het inademen van (gevaarlijke) stoffen zijn meestal pas vele jaren later aantoonbaar. Het begint meestal met wat simpel hoesten, kortademigheid of snel vermoeid raken. Wanneer deze problemen aanhouden gaan de meeste mensen pas naar de dokter, om er daar achter te komen dat er permanente schade aan de longen of luchtwegen is ontstaan. Daarnaast kan het ook leiden tot allergische reacties voor bepaalde stoffen en in het ergste geval tot kanker.

Zoals gezegd sterven er jaarlijks 3000 mensen aan de gevolgen van het (jarenlang) inademen van (gevaarlijke) stoffen, om dit in perspectief te zetten: in 2017 stierven er 613 mensen door verkeersongelukken. Op de werkvloer heeft 1 op de 6 werknemers te maken met (gevaarlijke) stoffen op het werk, dat zijn ruim 1 miljoen mensen! Onderaan dit nieuwsbericht hebben wij een overzicht toegevoegd van de cijfers van het werken met (gevaarlijke) stoffen.

Breng daarom voor uw werkzaamheden, bedrijf of hobby in kaart wat de handelingen zijn, wat voor (gevaarlijke) stoffen daarbij vrij komen en wat voor gevolgen dat voor u kan hebben op de korte en lange termijn. Twijfelt u over een geschikte oplossing? De verschillende KITES van Arbin Safety Products zijn ruim inzetbaar en voor vele branches en toepassingen geschikt!

Is er toch iets waardoor u twijfelt of een KITE ook geschikt is voor u of heeft u nog andere vragen? Onze medewerkers denken graag met u mee wat betreft de veiligheid en denken altijd in oplossingen!

Twijfel? Neem contact met ons op. Zeker weten? Bestel nu

Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. Twijfelt u over welke KITE voor u geschikt is? Ziet u graag de KITE eerst in werking? Neem dan vooral contact met ons op, wij komen graag bij u langs voor een kennismaking en demonstratie!

Weet u het al zeker? De deuren van de webshop staan altijd open en na uw bestelling leveren wij snel!

Bron: Toxic NL

0